Otomobil Dünyası

Araçların Ön Camındaki Siyah Noktalar Nedir?

04.02.2023
İçerikler [göster]

Araçların Ön Camındaki Siyah Noktalar Nedir?

Araçların Ön Camındaki Siyah Noktalar

Arabaların ön camdaki siyah noktaları merek ediyorsanız Tarihi baya geçmişe dayanmaktadır. arabaların ön camlarında ilk önce çerçevesi için metal kullanıldı. Ancak teknoloji gelişmesiyle ön camın tutmak için yapıştırıcı kullanılmaya başlandı. Araçların ön camlarında kullanılan bu banda "Frit" adı veriliyor. Frit, üretim sürecinde ön camın kenarlarında fırınlanan siyah emaye ile boyanır. Isıl işlem uygulanmış bir seramik boya türü olan frit'in camdan çizilmesi neredeyse imkansızdır. Pencere "nokta vuruşlu" deseni camların yanlarında yer almasına rağmen, bunların dikiz aynasının arkasına dağılmış olduğunu fark edebilirsiniz. Yakından bakarsanız, fritler küçük yuvarlak noktalar veya hatta köşeli elmas şekiller olabilir. Her durumda, tasarım genellikle dış kenarda küçük noktalara yavaş yavaş çözülmeden önce ön camın çerçevesi etrafında bir halka olarak, genellikle kenara yakın düz siyah bir bant olarak başlar.

Araçların Sağ Camındaki Siyah Noktalar

Araçların Ön Camındaki Siyah Noktaların Görevi

Arabaların ön camındaki siyah noktalara dikkat ettiyseniz camların kenarlarında bulunan ve genellikle dikiz aynanın kenarlarında bulunur. Bu siyah noktalar oldukça önemli görevlere sahiptir; ve tek bir temel amaçtan daha fazla hizmet etmektedir.

Araçların Dikiz Aynalardaki Siyah Noktalar
  •  Siyah Noktalar Cam ve araç çerçevesi arasında bir bağlantı noktası görevi görür. Ve yapıştırıcının cama daha iyi yapışması için yüzeyde "çatlaklar" oluşturarak onu daha pürüzlü hale getirir.
  •  Siyah Noktalar Camı çerçeveye sabitlemek için kullanılan poliüretan dolgu macununun korunmasına yardımcı olurlar. Güneşin UV ışınlarının bandın altındaki yapıştırıcıyı eritmesini önlemek için ön camın dışında siyah emaye kullanırlar. Bu, pencereyi sıkıca yerine yapıştırılmış halde tutar
  • Yağmur suyunun araca girmesini önlemek için kullanılmaktadır siyah noktalar.
  • Görünümü estetik açıdan hoş hale getirir.
Araçların Dış Camındaki Siyah Noktalar

Oto camı sıcak fırında oluştuğu için etrafındaki emaye siyah olduğu için camın geri kalanından daha hızlı ısınır ve camın görsel olarak bozulmasına neden olur. Cam ısıtıldığında, bu projeksiyon noktaları, optik bozulmayı azaltan eşit bir ısı dağılımı sağlar. Aynı zamanda gözlerdeki kaçınılmaz bozulmayı da gizler.

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz. 

Kategoriler: Otomobil Dünyası